Antena 3 CNN Externe Preoți români din Ucraina, acuzați că sunt agenți ai Rusiei | Ei spun că li se fabrică dosare și riscă să fie deportați

Preoți români din Ucraina, acuzați că sunt agenți ai Rusiei | Ei spun că li se fabrică dosare și riscă să fie deportați

Preoții români din Ucraina susțin că sunt supuși unor abuzuri, fiind acuzați că sunt agenți ai Rusiei. Ei spun că li se fabrică dosare, iar acum riscă să fie deportați.

Preoți români din Ucraina, acuzați că sunt agenți ai Rusiei | Ei spun că li se fabrică dosare și riscă să fie deportați
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Ştefan Petrică    |    18 Ian 2023   •   14:55

După ce Biserica Ortodoxă Ucraineană s-a separat de Biserica Ortodoxă Rusă, preoții români au fost acuzați de rusofilie, în contextul războiului din Ucraina.

Un preot român din Ucraina spune că i-a fost incendiată biserica fără să se facă anchetă, ba mai mult, i-a fost retras dreptul de cetățenie ucraineană, fără o explicație concretă. I-au spus doar că este trădător de ţară.

"Cu ce am greșit eu de vor să-mi lege mâinile? Le spun că eu nu fug nicăieri, aici stau, cu poporul meu, din țara mea și vă iubesc pe toți. Eu m-am dăruit cu totul bisericii și ţării mele, Ucraina", a declarat Mitropolitul Cernăuţiului.

După problema cu legea minorităților, acum se întâmplă și cu biserica, dar din partea statului român nu a apărut nicio reacție.

Într-un interviu acordat de Bogdan Chirieac pentru Antena 3 CNN, a spus că "nici nu vom avea o reacție din partea Statului Român. România nu are diplomație, iar Iohannis și Bogdan Aurescu nu pot emite un punct de vedere coerent în această situaţie delicată", a declarat jurnalistul.

"E o situație dificilă, prefer ca preoții aceia să fie în siguranță, să vină în România, decât să rămână pe acolo pradă înjunghierilor și incendierilor", a mai declarat Bogdan Chirieac.

×
Subiecte în articol: preot Ucraina agenti rusi
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close