Antena 3 CNN Externe Presa italiană: Miza divorţului dintre soţii Berlusconi, 8 miliarde de euro

Presa italiană: Miza divorţului dintre soţii Berlusconi, 8 miliarde de euro

Presa italiană: Miza divorţului dintre soţii Berlusconi, 8 miliarde de euro
Sursa foto: berlusconi
04 Mai 2009   •   22:20

Adevărata miză a divorţului soţilor Berlusconi este una financiară, arată presa italiană Sunt în joc 8 miliarde de euro, iar premierul spune că nu mai există loc de împăcare. Ba chiar aşteaptă scuze public de la Veronica Lario. Nu l-au supărat toate acuzaţiile, cât faptul că i-au fost aduse în plină campanie electorală.

Războiul declaraţiilor dintre Silvio Berlusconi şi soţia sa, Veronica Lario, face deliciul presei şi al publicului din întreaga lume. Dar, în spatele acestei poveşti spumoase stă o luptă pentru bani. Miza este controlul asupra imperiului Fininvest. Fiecare dintre cei 5 copii ai lui Berlusconi, 3 cu prima soţie şi 2 cu Veronica Lario, deţin aproape 8% din capital. Iar fiii din cele două căsătorii nu sunt în relaţii prea bune. Divorţul ar face ca ruptura dintre ei să fie definitivă. Un simplu calcul matematic arată în mâinile cui ar rămâne Fininvest. Al copiilor din prima căsătorie.

Dar acesta este un joc tăcut, care se desfăşoară în spatele scenei. Silvio Berlusconi iese la rampă cu altfel de declaraţii. După ce a fost făcut cu ou şi cu oţet de soţie, premierul italian atacă şi el.

?Veronica ar trebui să îmi ceară scuze în mod public. Şi nu ştiu dacă asta va fi de ajuns. Este pentru a treia oară când îmi dă o lovitură în plină campanie electorală. E prea mult!? spune premierul italian, citat de Corriere della Sera.

Veronica Lario l-a acuzat că ar avea relaţii cu minore. Mărul discordiei este o tânără care abia a împlinit 18 ani. La petrecerea de majorat, fata a primit de la Berlusconi un colier de aur. Premierul neagă toate acuzaţiile. El susţine că fata nu este iubita lui şi, ca să-şi spele imaginea, va publica poze de la petrecere.

În mijlocul războiului declaraţiilor, cei doi, Veronica si Silvio Berlusconi, încă soţi, par a fi de acord într-o singură privinţă. Divorţul este inevitabil.

Observator

×
Subiecte în articol: berlusconi divort
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close