Antena 3 CNN Externe Presa rusă: Biden va cere preşedintelui georgian ?să plece în linişte?

Presa rusă: Biden va cere preşedintelui georgian ?să plece în linişte?

Presa rusă: Biden va cere preşedintelui georgian ?să plece în linişte?
Sursa foto: joe biden
22 Iul 2009   •   04:48

Vicepreşedintele american Joe Biden face un tur prin Ucraina şi Georgia în această săptămână pentru a convinge cei doi preşedinţi la putere să nu se agaţe de putere.

"Obiectivul central al vizitei lui Biden este de a pregăti viitoarele schimbări în ambele republici, pentru a se uita la succesorii probabili ai preşedinţilor din Ucraina şi Georgia, şi se pare că îl va convinge pe cel din urmă să plece în linişte de la putere?, scrie publicaţia rusă Kommersant .
Acesta susţine că deşi este probabil să nu vorbească deschis despre liderii politici preferaţi, va explica liderilor că nu trebuie să se agaţe de putere.

Consilierul pe securitate naţională al lui Biden,Tony Blinken, declara înainte de vizite : "speranţa noastră este ca aceşti lideri, dintre care mulţi au inspirat nu numai poporul lor, dar şi întreaga regiune şi lume, nu cu mult timp în urmă, vor respecta promisiunile revoluţiei şi vor face alegerea grea şi vor lucra împreună. În multe sensuri poporul din Ucraina, cu această societate deschisă, pare a fi în faţa conducerii politice, şi sper că liderii vor face chiar asta - vor conduce".
Kommersant sugerează că liderul opoziţiei din Ucraina, Arsenii Iaţeniuk, potenţial candidat la preşedinţie, este preferatul Washingtonului. De altfel, Biden a şi avut o întâlnire cu acesta marţi seara.

În Georgia, oficialul american se va întâlni cu preşedintele Mihail Saakaşvili, reprezentanţi ai ONG-urilor şi lideri ai opoziţiei. Liderul de la Tbilisi şi-a îndulcit tonul înainte de această vizită, promiţând reforme electorale, politice şi sociale. Opoziţia a organizat proteste în Georgia, cerând demisia lui Saakaşvili din cauza războiului cu Rusia din august anul trecut şi tendinţelor sale totalitare. Cu toate acestea, el e subliniat că îşi va duce mandatul până la capăt în 2013.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Joe Biden Mihail Saakasvili
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close