Antena 3 CNN Externe Preşedintele Georgiei refuză să demisioneze în ciuda protestelor de stradă

Preşedintele Georgiei refuză să demisioneze în ciuda protestelor de stradă

Preşedintele Georgiei refuză să demisioneze în ciuda protestelor de stradă
Sursa foto: mihail saakasvili
10 Apr 2009   •   22:57

Manifestaţiile au continuat şi vineri în capitala Georgiei, Tbilisi. Oamenii cer demisia preşedintelui georgian, pe care îl acuză de încălcarea normelor democraţiei. Manifestanţii au ieşit iarăşi pe străzi, după ce temenul limită impus de opoziţie pentru demisia lui Mihail Saakaşvili a expirat.
Zeci de mii de persoane au manifestat la Tbilisi împotriva lui Mikhail Saakaşvili şi au cerut demisia acestuia. Preşedintele georgian nu se lasă însă intimidat de vocea poporului. El a declarat că nu va demisiona înainte de finalul mandatului său, în 2013. În schimb, şeful statului propune reforme pentru menţinerea democraţiei în ţară.

?Cred că astăzi şi ieri, o parte din populaţia gerogiană s-a făcut auzită. Am ascultat şi am înţeles. Vreau, de aceea, să răspund. Vreau să relansez oferta noastră de dialog pentru întărirea instituţiilor democratice şi vreau să subliniez faptul că oferta este reală? a spus acesta.

Câţiva lideri ai partidelor de opoziţie din Georgia şi câteva zeci de susţinători au stat toată noaptea în faţa Parlamentului din Tbilisi. Opoziţia a promis că demonstraţiile vor continua zilnic, până când Saakaşvili va demisiona.


Peste 60.000 de oameni au protestat joi, şi au cerut demisia lui Saakaşvili. Manifestanţii acuză preşedintele că încalcă normele democraţiei şi că a implicat ţara, anul trecut, într-un război dezastruos cu Rusia.

Antena 3

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close