Antena 3 CNN Externe Preşedintele ucrainean Viktor Iuşcenko a trimis mascaţii la sediul societăţii Naftogaz (VIDEO)

Preşedintele ucrainean Viktor Iuşcenko a trimis mascaţii la sediul societăţii Naftogaz (VIDEO)

Preşedintele ucrainean Viktor Iuşcenko a trimis mascaţii la sediul societăţii Naftogaz (VIDEO)
Sursa foto: mascati naftogaz
04 Mar 2009   •   20:17

Mai mulţi bărbaţi înarmaţi au încercat să pună mâna pe contractul original încheiat între societatea ucraineană şi gigantul Gazprom. Este vorba despre documentul ce reglementează tranzitul gazelor ruseşti spre Europa.

La 12.30, ora României, 20 de bărbaţi înarmaţi pătrund în sediul Naftogaz. Îi atacă pe agenţii de pază şi blochează birourile. Nimeni nu înţelege ce se întâmplă. La început se crede că ar fi vorba despre un asalt, însă atacatorii nu formulează nicio revendicare.

În scurt timp, misterul se limpezeşte. Sunt membri ai unui serviciu de securitate subordonat preşedintelui Viktor Iuşcenko. Mascaţii caută contractul original semnat de Naftogaz şi Gazprom, la începutul anului.

?Potrivit informaţiilor primite de la Serviciul de Securitate Naţională, vor să retragă contractul original încheiat între Ucraina şi Rusia, semnat în ianuarie. Fără aceste documente, gazul nu poate tranzita Ucraina?, a declarat Valentyn Zemlyansky, purtătorul de cuvânt al Naftogaz.

"În acest moment, clădirea este închisă şi securizată. Mai sunt şi alte trupe care stau în curte. Nu s-au identificat. Ştim numai de la agenţiile de ştiri că forţele speciale fac nişte investigaţii. Dar poţi numi investigaţie o trupă de mascaţi înarmaţi? Ce fel de investigaţii se duc în Ucraina?", a mai spus Valentyn Zemlyansky.

Presa speculează că, de fapt, la Kiev are loc un război total între palate. Mai multe agenţii de ştiri spun că descinderea de la sediul Naftogaz nu este altceva decât replica dată de preşedintele Viktor Iuşcenko la demiterea ministrului de externe. Astfel, liderul de la Kiev ar urmări să obţină originalul contractului dintre Naftogaz şi Gazprom, document pe care îl consideră compromiţător pentru premierul Iulia Timoşenko.



Observator

×
Subiecte în articol: mascati
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close