Antena 3 CNN Externe Prețurile alimentelor au atins un nivel record în februarie

Prețurile alimentelor au atins un nivel record în februarie

Prețurile mondiale ale alimentelor au atins un nivel record în februarie, cu un salt de 24,1% față de anul trecut, condus de o creștere a uleiurilor vegetale și a produselor lactate.

Prețurile alimentelor au atins un nivel record în februarie
Sursa foto: Pexels.com / Anna Tarazevich
de Gabriel Dano    |    04 Mar 2022   •   19:36

Anunțul a făcut astăzi de agenția ONU pentru alimentație, citată de Reuters. Astfel, indicele prețurilor la alimente al Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), care urmărește cele mai tranzacționate produse alimentare la nivel mondial, a înregistrat luna trecută o medie de 140,7 puncte, față de 135,4 puncte în ianuarie, revizuit în scădere. Valoarea comunicată anterior a fost de 135,7, transmite Mediafax.

Unul dintre efectele prețurilor mai mari la alimente a fost creșterea inflației, în condițiile în care economiile încep să își revină după pandemie. FAO a avertizat că aceste costuri mai mari pun în pericol populațiile mai sărace din țările care depind de importuri.

De asemenea, FAO, cu sediul la Roma, a publicat primele sale proiecții privind producția de cereale în 2022, estimând că producția mondială de grâu va crește la 790 de milioane de tone, de la 775,4 milioane în 2021.

×
Subiecte în articol: preturi alimente
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close