Antena 3 CNN Externe Primele imagini din tabăra românilor aflaţi pe Everest. Un nou seism cu magnitudinea de 6,7 s-a produs în Nepal și India

Primele imagini din tabăra românilor aflaţi pe Everest. Un nou seism cu magnitudinea de 6,7 s-a produs în Nepal și India

Primele imagini din tabăra românilor aflaţi pe Everest. Un nou seism cu magnitudinea de 6,7 s-a produs în Nepal și India
26 Apr 2015   •   11:40
MAE a anunţat că, după cutremurul din Nepal, au fost identificaţi 19 cetăţeni români, care au fost contactaţi şi se află în afara oricărui pericol.

Până la acest moment misiunea diplomatică a României din zonă "nu a primit nicio confirmare oficială referitoare la existenţa vreunui cetăţean român, printre victime", a precizat MAE.


Din ultimele informaţii, patru alpinişti români încă mai sunt blocaţi în tabăra de pe Everest


Un nou cutremur de 6.8 pe scara Richter s-a produs în Nepal în această dimineaţă.

Deja bilanţul provizoriu al valului de cutremure a ajuns la 1900 de morţi dar  numărul real este, probabil, mult mai mare, potrivit ministrului informaţiilor, citat de BBC.

Seismul de ieri a provocat 60 de morţi şi în ţările vecine: India, China, Pakistan şi Bangladeş. 4.700 de oameni au fost răniţi, iar zeci de mii şi-au petrecut noaptea sub cerul liber, în ciuda frigului, de teamă că locuinţele se vor prăbuşi peste ei.

Primele ajutoare străine au ajuns, deja, în Nepal, în urma unui apel disperat al guvernului.

Vă avertizăm, urmează imagini cu un puternic impact emoţional!

O replică puternică, cu magnitudinea de 6,7, s-a înregistrat duminică în regiunea Kathmandu, la o zi după seismul devastator din Nepal, declanşând, potrivit alpinistului român Alex Găvan, alte trei avalanşe de mici dimensiuni pe Muntele Everest.

Replica produsă duminică în Nepal a generat panică, numeroase persoane strigând şi alergând pentru a se adăposti, relatează Associated Press în pagina electronică.

Potrivit Institutului american de Geofizică (USGS), epicentrul seismului produs duminică a fost localizat la adâncime mică, de numai 10 kilometri.

Alpinistul român Alex Găvan a anunţat pe Facebook, la ora 10.17 (ora României) că a avut loc un nou cutremur care a declanşat trei avalanşe de mici dimensiuni.


×
Subiecte în articol: imagini nepal cutremur everest romani alpinisti
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close