Antena 3 CNN Externe Primul caz de gripă porcină, confirmat şi în Slovenia

Primul caz de gripă porcină, confirmat şi în Slovenia

Primul caz de gripă porcină, confirmat şi în Slovenia
19 Iun 2009   •   21:22

O tânără slovenă revenită săptămâna aceasta din Statele Unite este prima persoană care s-a îmbolnăvit de gripă porcină dni această ţară. Acest prim caz de AH1N1 din Slovenia a fost confirmat de Ministrul Sănătăţii, Borut Miklavcic, informează AFP.

"Analizele au dovedit vineri că o pacientă este purtătoare a virusului A(H1N1). I-am administrat imediat tratamentul antiviral necesar", a declarat acesta vineri seară, în cadrul unei conferinţe de presă.

Tânăra ar fi contractat gripa pe parcursul unui zbor din New York, la 17 iunie, şi urmează tratamentul la domiciliu, relatează televiziunea Pop TV. Starea acesteia nu este gravă, consideră un medic care a supravegheat-o.

În România a fost confirmat recent un nou caz de infectare cu gripa AH1N1, numărul pacienţilor infectaţi cu virusul ajungând astfel al 18. Este vorba despre o tânără de 19 ani care s-a întors în data de 14 iunie tot din SUA, şi care s-a prezentat miercuri la Institutul Matei Balş din Capitală, cu simptome specifice infecţiei cu virusul AH1N1.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gripa porcina virusul AH1N1
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close