Prin ce trec imigranţii după Brexit: „Îmi este frică să mai vorbesc limba română pe stradă”

de S.T.    |    12 Sep 2016   •   08:34
Prin ce trec imigranţii după Brexit: „Îmi este frică să mai vorbesc limba română pe stradă”

O româncă stabilită în Marea Britanie a scris pentru publicaţia The Guardian şi a povestit prin ce trece de la Brexit.

Iată scrisoarea Alexandrei:

„Aţi avut vreodată un coşmar că vă întoarceţi la şcoală şi sunteţi dezbrăcaţi, iar toată lumea se holbează? Aşa mă simt acum. Nu m-am schimbat, nu am făcut nimic diferit, doar că mă simt mereu urmărită, ca şi când cineva aşteaptă să fac o mişcare greşită ca să zică: Gata, s-a terminat!”, a spus Alexandra, o româncă din Birmingham.

„Fără stratul protector oferit de Uniunea Europeană, mă simt expusă şi nedorită, dar poate aşa a fost mereu. Se pare că referendumul legalizează rasismul, oferă oamenilor oportunitatea să spună tot ce vor despre imigranţi.

Dintr-o data este în ordine să fii rasist pentru că mai bine de jumătate din ţară a votat pentru ieşirea din UE. În comunitatea unde locuiesc, peste 80% au votat pentru Brexit(...). Eu sunt din România, şi îmi este ruşine să recunosc, dar acum evit să mai vorbesc română în public. Oamenii se uită, devin agitaţi, şi câteodată chiar se mută de pe scaun în autobuz dacă mă aud”.

Citește și:

Românii, hărţuiţi din nou în Marea Britanie: „De ce mai sunteți aici? Am votat să plecați, plecați dracului de aici!”

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close