Antena 3 CNN Externe Diaspora Românii, hărţuiţi din nou în Marea Britanie: „De ce mai sunteți aici? Am votat să plecați, plecați dracului de aici!”

Românii, hărţuiţi din nou în Marea Britanie: „De ce mai sunteți aici? Am votat să plecați, plecați dracului de aici!”

Românii, hărţuiţi din nou în Marea Britanie: „De ce mai sunteți aici? Am votat să plecați, plecați dracului de aici!”
05 Aug 2016   •   16:30

Noi incidente rasiste, care i-au vizat pe români, au avut loc în ultima vreme în partea de sud-vest a Angliei, în provincia Cornwall, scrie ziarulromanesc.net.

Evenimentele sunt legate de votul pentru Brexit al cetățenilor din Cornwall. 56.5% dintre locuitorii din Cornwall au votat pentru ieșirea din Uniunea Europeană, față de 43.5% care au votat pentru a rămâne în UE.

Toate incidentele din Cornwall au fost postate pe site-ul iStreetWatch, creat special pentru ca oamenii să reclame actele de hărțuire rasiste și xenofobe în spații publice. Un astfel de moment neplăcut a fost raportat într-un supermarket din Camborne. Un naționalist a strigat către două persoane, una dintre ele de origine română: „De ce mai sunteți aici? Noi am votat să plecați, deci plecați dracului de aici!”.

Cel care a raportat incidentul a spus că s-a dus către cei doi, un român și un sirian cu pașaport britanic, i-a îmbrățișat și le-a spus că el vrea ca ei să rămână.

 

×
Subiecte în articol: rasism Marea Britanie
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close