Antena 3 CNN Externe Predicţiile meteo făcute de Inteligența Artificială sunt mult mai exacte decât metodele tradiţionale | Anunţul făcut de cercetători

Predicţiile meteo făcute de Inteligența Artificială sunt mult mai exacte decât metodele tradiţionale | Anunţul făcut de cercetători

Un sistem de inteligenţă artificială, creat de Google DeepMind, a estimat unde va atinge uraganul Lee ţărmul în Canada cu trei zile înaintea metodelor de prognoză deja existente. Cercetătorii au explicat modul de funcționare şi cum va putea fi folosit în alte sectoare.

Predicţiile meteo făcute de Inteligența Artificială sunt mult mai exacte decât metodele tradiţionale | Anunţul făcut de cercetători
Sursa foto: GettyImages
de Claudia Popovici    |    15 Noi 2023   •   21:32

Potrivit cercetătorilor, prognozele meteo generate de inteligență artificială ar putea înlocui metodele tradiționale de prognoză, datorită gradului ridicat de precizie.

Vorbim despre un sistem de inteligenţă artificială creat de Google DeepMind, care a estimat cu precizie unde va atinge uraganul Lee ţărmul în Canada.

Mai exact, AI poate să preia datele existente şi analizează modul în care vremea s-a modificat în timp pentru a prevedea ce se va întâmpla în viitor.

În acest context, la inițiativa World Resources Institutes (WRI), NewClimate Institute, Climate Analytics și Bezos Earth Fund, fondul pentru climă și natură al CEO-ului Amazon Jeff Bezos, a realizat un studiu intitulat "Starea acțiunii climatice" care a analizat mai multe sectoare, iar în ceea ce privește clima globală predicțiile sunt sumbre.

"Rezultatele sunt triste", spune Sophie Boehm de la WRI, autorul principal al studiului.

"În ciuda deceniilor de avertismente și avertismente, factorii noștri de decizie politică nu au reușit, departe de asta, să ia măsuri împotriva schimbărilor climatice suficient de rapid și semnificativ", a mai spus Sophie Boehm de la WRI, autorul principal al studiului, potrivit stiripesurse.ro

Din cei 42 de indicatori examinați, doar vânzările de mașini electrice sunt pe cale să atingă obiectivele stabilite pentru 2030. De asemenea, în ceea ce privește combustibilii fosili, studiul a evidențiat că aceştia trebuie să fie eliminaţi treptat de șapte ori mai repede.

Cu aceste rezultate, Claire Fyson de la Climate Analytics spune că este absurd să se continue investițiile pe scară largă în centralele electrice pe gaz și cărbune în timp ce criza climatică continuă să se agraveze.

Potrivit datelor, însă, subvențiile publice pentru petrol, gaze și cărbune aproape s-au dublat între 2020 și 2021.

×
Subiecte în articol: prognoza mateo inteligenta artificiala
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close