Antena 3 CNN Externe Protest inedit al angajaţilor Turkish Airlines

Protest inedit al angajaţilor Turkish Airlines

Protest inedit al angajaţilor Turkish Airlines
06 Iun 2013   •   13:51

Mai mulţi angajaţi ai companiei aviatice Turkish Airlines au intrat în grevă şi s-au alăturat protestatarilor din Istanbul, revendicând condiţii de lucru mai bune şi condamnând politica dusă de Guvernul Erdogan.

Protestul însoţitorilor de bord a fost organizat sub forma unui flash-mob sugestiv, care a stârnit ropote de aplauze la final.

"Vrem să vă atragem atenţia pe timpul acestei greve, înainte de plecare", au spus zeci de angajaţi în cor, cu feţele acoperite de măşti Guy Fawkes.

"Vesta de salvare este persoana de lângă tine. În caz de nevoie, întinde mâna şi poţi ajunge la ea cu uşurinţă. În caz de alarmă, vesta de salvare îţi va acorda sprijin moral şi te va motiva. Ţine vesta de salvare aproape de tine şi îmbrăţişeaz-o!"

Cotidianul Hurriyet transmite că protestul angajaţilor din zborurile comerciale s-a desfăşuarat fără incidente, în Piaţa Galatasaray, foarte aproape de epicentrul violenţelor înregistrate zilele trecute, în centrul Istanbulului.
Ziarul turc menţionează că sloganul de la sfârşit a fost acelaşi transmis de toţi manifestanţii din ţară: "Vom învinge dacă vom rezista!".

 


×
Subiecte în articol: proteste turcia
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close