Antena 3 CNN Externe Proteste cu mii de români la Bruxelles față de măsurile anti-COVID

Proteste cu mii de români la Bruxelles față de măsurile anti-COVID

Protest cu mii de români la Bruxelles. Oamenii au ieșit în țară nemulțumiți de măsurile restrictive anti-COVID. Cer renunțarea la vaccinare și la certificatul verde.

Proteste cu mii de români la Bruxelles față de măsurile anti-COVID
Sursa foto: Twitter/lilmaouz
de Alexandra Ionescu    |    19 Dec 2021   •   16:26

Protestatarii se plâng că vaccinarea obligatorie încalcă legislația europeană în materia drepturilor și libertățile fundamentale. ”Liberte” s-a putut auzi pe străzile din Bruxelles.

”Marșul pentru libertate”, așa cum a fost el numit, este condus de către europarlamentarul Cristian Terheș. Acesta a anunțat pe rețelele sociale că va protesta atât în capitala Belgiei, cât și la București.

Sunt așteptați pese 100.000 de participanți la cele două proteste.

Se scandează mesaje anti-vaccinare și anti-certificat verde. Manifestația a început în jurul orei 13.00 la gara de Nord din Bruxelles, și este atent supravegheată de jandarmi.

Ieri, un alt protest împotriva măsurilor restrictive a fost înnăbușit de jandarmii care au fost nevoiți să disperseze mulțimea cu gaze lacrimogene.

În acest weekend s-a protestat masiv în multe orașe din Europa. Ieri au iești 8.000 de oameni în stradă la Hamburg, Germania, la Dusseldorf, poliția a estimat că 5.000 de oameni s-au adunat în centrul orașului. La Londra, manifestații s-au confruntat cu poliția în fața Parlamentului, iar ulterior, protestele au ajuns până la poarta luiBoris Johnson.

oamenii sunt nemulțumiți de măsurile restrictive, dar și de faptul că guvernele au dat undă verde vaccinării copiilor

×
Subiecte în articol: protest Bruxelles anti-COVID COVID-19 masuri
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close