Antena 3 CNN Externe Proteste de amploare în Germania. Mii de oameni au ieșit în stradă

Proteste de amploare în Germania. Mii de oameni au ieșit în stradă

Proteste de amploare în Germania. Mii de oameni au ieșit în stradă
05 Noi 2016   •   18:54

Câteva mii de manifestanţi kurzi au protestat sâmbătă la Koln împotriva preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan după arestarea vineri mai multor responsabili ai Partidul Popular Democrat (HDP), pro-kurd, informează AFP.

Manifestaţia a decurs calm, cei 6.500 de protestatari au arborat pancarte şi fanioane care susţineau HDP şi portrete ale politicienilor arestaţi. Numărul manifestanţilor a fost mult mai mic decât se aşteptau organizatorii, care declaraseră că se pregătiseră pentru 10.000-15.000 de participanţi.

Arestările de vineri au stârnit reacţii negative din partea mai multor lideri europeni, care şi-au exprimat îngrijorarea în legatură cu noul val de epurări în urma tentativei de lovitură de stat de la 15 iulie.

Ministrul german de externe, Frank-Walter Steimeier, a anunţat vineri că l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri turc în Germania şi că a atras, cu această ocazie, atenţia Turciei că încearcă să reducă opoziţia la tăcere.

Germania găzduieşte cea mai mare comunitate turcă din lume şi cea mai mare comunitate kurdă din Europa, aproximativ un milion de persoane.

În iulie, după tentativa de lovitură de stat, la Koln a avut loc o manifestaţie pentru susţinerea lui Erdogan la care au participat aproximativ 40.000 de persoane.

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close