Antena 3 CNN Externe Protestele continuă în Grecia, pentru a treia zi consecutiv

Protestele continuă în Grecia, pentru a treia zi consecutiv

Protestele continuă în Grecia, pentru a treia zi consecutiv
09 Dec 2008   •   13:45

Aproximativ 90 de persoane au fost arestate în Grecia în urma protestelor care au continuat peentru a treia zi consecutiv. Şcolile din toată ţară vor fi închise, pentru că autorităţile se aşteaptă la noi manifestaţii de protest. Tânărul ucis sâmbătă noaptea de către un poliţist va fi înmormântat marţi.
Premierul grec a lansat un apel la unitate naţională împotriva protestelor violente care au transformat Grecia într-un adevărat câmp de luptă.
Cu toate acestea, cetăţenii sunt nemulţumiţi şi îngroziţi de ceea ce se întâmplă pe străzi.
În Grecia, manifestaţiile de protest degenerează adesea în violenţe, dar incidentele de acum sunt cele mai grave din ultimele decenii. Totul a început sâmbătă seara, când, în urma unor altercaţii între un grup de tineri şi poliţişti, un adolescent de 15 ani a fost împuşcat mortal. De atunci, capitala Atena şi alte mari oraşe au devenit adevărate teatre de război.
Deşi poliţistul vinovat a fost arestat şi acuzat de omucidere, manifestaţiile de luni au fost din nou urmate de violenţe. Studenţii şi elevii de liceu s-au alăturat militanţilor anarhişti, au ridicat baricade, au devastat şi incendiat magazine şi au atacat forţele de ordine. Bradul ridicat pentru petrecerea de Crăciun a fost şi el distrus de flăcări.
Antena 3

×
Subiecte în articol: proteste violente
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close