Antena 3 CNN Externe Protestele violente continuă pe străzile din Kiev. Imagini LIVE. SUA au revocat vizele mai multor oficiali de rang înalt şi ameninţă cu alte sancţiuni dure

Protestele violente continuă pe străzile din Kiev. Imagini LIVE. SUA au revocat vizele mai multor oficiali de rang înalt şi ameninţă cu alte sancţiuni dure

Protestele violente continuă pe străzile din Kiev. Imagini LIVE. SUA au revocat vizele mai multor oficiali de rang înalt şi ameninţă cu alte sancţiuni dure
Sursa foto: Foto: AFP/Sergei Supinski
22 Ian 2014   •   14:36

Statele Unite ale Americii au revocat vizele acordate câtorva cetăţeni ucrainieni, care sunt suspectaţi că au legătură cu reprimarea violentă a protestelor pro-europene din Kiev, din perioada noimebrie-decembrie 2013.

Numele acestora nu au fost date însă publicităţii, respectându-se astfel politica de confidenţialitate a serviciului vamal american, dar se bănuieşte că este vorba de oficiali ucrainieni de rang înalt.

Reprezentanţa diplomatică a Statelor Unite din Kiev susţine că are în vedere şi alte măsuri viitoare de sancţionare a persoanelor responsabile pentru violenţele din capitala ucraineană.

Între timp, confruntările stradale continuă la Kiev. Forţele de ordine au folosit gloanţe de cauciuc şi grenade lacrimogene, iar manifestanţii au răspuns cu cocktailuri Molotov şi pietre.
Potrivit presei locale, cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 200 au fost rănite în timpul cicnirilor, printre victime fiind şi poliţişti.
Unele surse relevă că în centrul oraşului au apărut autovehicule speciale blindate.


Preşedintele Yanukovich a făcut apel la liderii opoziţiei să vină la negocieri şi să pună capăt violenţelor din stradă. Aceştia şi-au confirmat prezenţa la discuţii.
 

×
Subiecte în articol: proteste violente Proteste Ucraina
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close