Antena 3 CNN Externe Ce le-a interzis Putin funcţionarilor ruşi

Ce le-a interzis Putin funcţionarilor ruşi

Ce le-a interzis Putin funcţionarilor ruşi
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
14 Oct 2015   •   18:40

Președintele Vladimir Putin a semnat miercuri un decret prin care le interzice funcţionarilor folosirea companiilor aeriene străine atunci când călătoresc în interes de serviciu, informează un comunicat de presă de la Kremlin, potrivit Agerpres.

 
Decizia vine după ce, anterior, Putin le-a mai cerut funcţionarilor ruşi să nu mai plece în străinătate pentru vacanțe ori tratamente și să-și depună economiile numai în bănci din Rusia.
 
Prin urmare, pentru deplasările în străinătate funcționarii ruși vor trebui de acum înainte să zboare numai cu compania națională Aeroflot. Va fi permisă totuși folosirea companiilor aeriene din statele grupate în Uniunea Economică Eurasiatică (Kazahstan, Belarus, Armenia și Kârgâstan). 
 
Dacă destinațiile unde trebuie să ajungă funcționarii nu sunt deservite de Aeroflot și nici de operatorii aerieni din respectiva uniune economică, atunci se va putea apela la serviciile altor companii. O lege similară este în vigoare de mulți ani în China.
 
Acest decret apare după ce Putin a criticat recent înalții funcționari care pleacă la tratament în centre medicale din străinătate, liderul de la Kremlin atrăgându-le atenția că folosirea sistemului medical rus trebuie să fie pentru ei "o alegere morală". 
 
Potrivit presei, pentru prevenirea acțiunilor de spionaj ale serviciilor secrete străine, deputații din Duma de Stat lucrează în prezent la un proiect de lege care va interzice funcționarilor să folosească Yahoo, Gooble și WhatsApp.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Rusia companii aeriene
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close