Antena 3 CNN Externe Putin interzice orice fel de manifestaţie în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci

Putin interzice orice fel de manifestaţie în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci

Putin interzice orice fel de manifestaţie în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci
Sursa foto: Foto:Agerpres/AP
23 Aug 2013   •   19:00

Preşedintele Vladimir Putin a interzis orice adunare sau manifestaţie în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, care vor avea loc între 7 şi 23 februarie, potrivit unui decret publicat vineri, citat de Agerpres.

Decretul preşedintelui, datând din 19 august, însă publicat vineri în ziarul oficial Rosiskaia Gazeta, scrie că ''reuniunile, manifestaţiile, adunările şi marşurile (...), nelegate de desfăşurarea JO, şi prevăzute între 7 ianuarie şi 21 martie în zonele unde măsurile de securitate vor fi întărite, vor avea loc la un alt moment''.

Decretul interzice astfel de facto orice adunare în timpul JO de iarnă în apropierea instalaţiilor olimpice.

Cu mai puţin de şase luni înaintea ceremoniei de deschidere a JO de la Soci, Rusia este ţinta criticilor, mai ales din partea ONG-urilor şi a militanţilor cauzei homosexuale, care au cerut ca JO din 2014 să nu se mai dispute în această ţară, în semn de protest împotriva unei legi ''antigay''.

Putin a promulgat în iunie o lege controversată care pedepseşte orice act de ''propagandă'' homosexuală în faţa minorilor, un text considerat discriminatoriu de către apărătorii drepturilor omului. AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor: Mircea Lazaroniu)

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close