Antena 3 CNN Externe Un cuplu de australieni, răpit în Burkina Faso

Un cuplu de australieni, răpit în Burkina Faso

Un cuplu de australieni, răpit în Burkina Faso
Sursa foto: Foto: Freeimages
16 Ian 2016   •   19:13

Cuplul răpit vineri dimineață în nordul statului Burkina Faso este 'australian' și nu austriac, așa cum s-a anunțat anterior, a precizat sâmbătă ministrul comunicațiilor burkinez Rémi Dandjinou, citat de Agerpres.

'Ostaticii sunt australieni și nu austrieci', a declarat Dandjinou, corectând astfel o informație eronată dată publicității de Ministerul pentru Securitate Internă burkinez.

Cei doi cetățeni australieni, despre care nu se știe dacă erau turiști sau rezidenți în Burkina Faso', au fost răpiți la Baraboulé, în regiunea Sahel din nordul Burkinei Faso, în apropierea graniței cu Niger și Mali.

În aceeași regiune, o cazarmă din localitatea Oursi a fost atacată de indivizi necunoscuți în august anul trecut. Un jandarm burkinez, rănit în atac, a decedat ulterior într-un spital din Ouagadougou.

Incidentul de la Baraboulé survine la mai puțin de 24 de ore după un atac comis de militanți islamiști într-un hotel din Ouagadougou și soldat cu 27 de morți, potrivit celui mai recent bilanț. Atacul a fost revendicat de către gruparea jihadistă Al-Qaida în Maghrebul Islamic.

×
Subiecte în articol: Burkina Faso rapire
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close