Antena 3 CNN Externe Reacţie adversă bizară la studenta din Italia, injectată cu patru doze de vaccin Pfizer: Bea 7 litri de apă pe zi

Reacţie adversă bizară la studenta din Italia, injectată cu patru doze de vaccin Pfizer: Bea 7 litri de apă pe zi

Incidentul a avut loc, luni, într-un spital din Massa, regiunea Toscana, Italia. O asistentă i-a injectat studentei de 23 de ani patru doze dintr-un flacon de vaccin Pfizer. După incident, tânăra a dezvoltat o reacţie adversă bizară: deshidratare masivă.

Reacţie adversă bizară la studenta din Italia, injectată cu patru doze de vaccin Pfizer: Bea 7 litri de apă pe zi
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    14 Mai 2021   •   18:33

Anunțul a fost făcut de mama fetei care a adus noi informații asupra evoluției stării de sănătate a tinerei, după ce a primit, din greșeală, o supradoză de vaccin anti-COVID-19.

Potrivit acesteia, Virginia, în vârstă de 23 de ani, suferă încontinuu de sete și a ajuns să bea până la 7 litri de apă pe zi. Îngrijorată, femeia a cerut ajutorul cadrelor medicale.

„Virginia suferă încontinuu de sete și a ajuns să bea până la 7 litri de apă pe zi, însă setea nu se potolește. Are buze uscate și cearcăne. M-am îngrijorat și l-am sunat pe doctorul Pregliasco să-l întreb dacă poate să o ia pe Virginia ca pacientă.

A acceptat. El a recomandat niște teste urgente, pe care le-am efectuat deja și urmează să vedem care sunt concluziile”, a spus mama fetei jurnaliștilor de la Corriere della Sera.

În prezent Virginia se află sub supravegherea unui celebru virusolog italian, Fabrizio Pregliasco, pentru a i se face o serie de teste.

Reamintim că duminica trecută, tânăra a primit din greșeală mai multe doze de vaccin Pfizer deodată. Pe fondul presiunii şi a necesitații de a respecta termenele, asistenta care a vaccinat-o a uitat să dilueze flaconul cu substanța activă cu ser fiziologic şi i-a injectat fetei patru doze de vaccin.

Procedura standard de vaccinare presupune ca personalul medical să extragă din flacon, cu o seringă, cantitatea corespunzătoare unei doze.

Tânăra a spus la vremea respectivă că nu intenționează să depună plângere penală, dar dacă vor fi efecte pe viitor se va adresa instanței civile. Sunt așteptate concluziile la care vor ajunge medicii.

×
Parteneri
Marele Premiu al Australiei se vede la Antena 3 CNN
x close