Antena 3 CNN Externe Remaniere guvernamentală în Egipt, pe fondul protestelor violente

Remaniere guvernamentală în Egipt, pe fondul protestelor violente

Remaniere guvernamentală în Egipt, pe fondul protestelor violente
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
17 Iul 2011   •   18:25

Premierul Egiptului, Essam Sharaf a remaniat câţiva dintre miniştrii de top din executiv. Acţiunea premierului vine pe fondul încercărilor autorităţilor de a încheia protestele la nivel naţional. Oamenii sunt nemulţumiţi de viteza procesului de reformă, conform Guardian.

Astfel, miniştrii de Finanţe, Industrie şi al Afacerilor Externe au demisionat.

Demonstranţii au cerut ca toţi miniştrii care au avut legătură cu fostul lider egiptea, Hosni Mubarak, să fie demişi. De asemenea, aceştia au mai cerut limitarea puterii Consiliului Suprem al Forţelor Armate, organismul care este la conducerea ţării încă din februarie şi care este criticat pentru faptul că încetineşte procesul de reformă.

Essam Sharaf este presat să demisioneze de oamenii care îl susţineau în urmă cu câteva luni în Piaţa Tahrir. Premierul este de câteva zile în negocieri pentru remanierea guvernamentală, fapt ce demonstrează, spun analiştii, că există o luptă între Consiliul Suprem al Forţelor Armate şi oamenii din guvern.

Printre miniştrii remaniaţi se numără şi Mohamed el-Orabi, desemnat ministru de Afaceri Externe în urmă cu aproximativ trei săptămâni. Acesta şi-a dat demisia pentru "a onora voinţa poporului”, după ce mai mulţi oameni l-au criticat pentru că a fost un susţinător al regimului Mubarak.

În continuare, premierul Sharaf este aşteptat să schimbe circa 15 miniştri. Noua echipă guvernamentală va fi anunţată luni.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close