Antena 3 Externe Republica Moldova Mesaj important al lui Klaus Iohannis pentru românii din Moldova

Mesaj important al lui Klaus Iohannis pentru românii din Moldova

27 Aug 2015   •   14:10
Mesaj important al lui Klaus Iohannis pentru românii din Moldova Foto: Facebook Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj, de Ziua Independenţei Republicii Moldova, prin care îşi exprimă dorinţa ca „românii de pe ambele maluri ale Prutului” să se regăsească în Uniunea Europeană şi reafirmă sprijinul României pentru aderarea la structurile UE.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

Doresc să transmit tuturor cetățenilor Republicii Moldova cele mai sincere gânduri de prietenie cu ocazia împlinirii a 24 de ani de independenţă.

Am discutat de multe ori cu Președintele Nicolae Timofti cu privire la parcursul Republicii Moldova și am salutat rezultatul alegerilor locale, în urma cărora s-a constituit un guvern de coaliție cu o clară orientare proeuropeană. Faptul că astăzi guvernul recent format a preluat responsabilitatea de a continua reformele începute la Chișinău reprezintă un semnal pozitiv, o primă etapă pentru asumarea în practică a valorilor și principiilor europene.

Idealurile celor care au contribuit la declararea independenţei Republicii Moldova rămân şi astăzi un reper. Prin acţiunile lor, reprezentanţii statului au misiunea de a se ridica la nivelul aşteptărilor cetăţenilor, care îşi doresc să trăiască într-o ţară cu democraţie consolidată.

La 24 de ani de la constituirea ca stat suveran şi independent, Republica Moldova trebuie să îşi urmeze destinul în continuarea procesului de democratizare, în cadrul Uniunii Europene. Folosesc acest prilej de sărbătoare pentru a reitera angajamentul pe care l-am asumat privind sprijinul pe care România îl acordă Republicii Moldova în procesul absolut necesar de aderare la structurile Uniunii Europene și vom rămâne aceiași susținători dedicați și determinați în atingerea acestui obiectiv.

Îmi doresc ca împreună, românii de pe ambele maluri ale Prutului, să ne regăsim în Uniunea Europeană şi să participăm atât la consolidarea valorilor europene, cât și a celor care definesc formarea identității și solidarității unui neam legat prin cultură, limbă şi istorie. Am convingerea că, alături de România, un aliat redutabil şi un membru cu drepturi depline la nivel european, Republica Moldova va deveni un stat în care cetăţenii se vor bucura de prosperitate, bunăstare și stabilitate.
”, se arată în comunicatul postat pe site-ul Administraţiei prezidenţiale.

Klaus Iohannis a reluat urările şi pe pagina de Facebook. "La mulți ani Republicii Moldova cu prilejul Zilei Independenței! România rămâne cel mai apropiat partener de dialog și voi continua să sprijin parcursul proeuropean al acestui stat. Apropierea de Uniunea Europeană nu înseamnă doar apartenența la anumite valori și principii, ci și stabilitate și prosperitate pentru viitorul cetățenilor Republicii Moldova", a scris preşedintele României.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
TOP articole pe Antena 3:
Parteneri
x close