Antena 3 CNN Externe Reuniune de urgență a miniștrilor de Interne din Uniunea Europeană | Măsuri de securitate mai stricte în contextul crizei din Orientul Mijlociu

Reuniune de urgență a miniștrilor de Interne din Uniunea Europeană | Măsuri de securitate mai stricte în contextul crizei din Orientul Mijlociu

Miniștrii de Interne din Uniunea Europeană vor face o reuniune de urgență pentru a spori măsurile de securitate, în contextul crizei din Orientul Mijlociu.

de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Oct 2023   •   15:05

Întâlnirea vine după ultimele atacuri teroriste din Franța și Belgia. Unii membri ai UE au cerut deja controale mai stricte la granițe, mai multe repatrieri de străini și noi acorduri cu statele africane pentru a ține refugiații și migranții departe de continentul nostru.

"Era normal să aibă loc această întâlnire a miniștrilor de Interne ai statelor membre UE și toată lumea se aștepta la această întâlnire pentru că, pe de-o parte a crescut nivelul de antisemitism și pe de altă parte, toată lumea se întreabă în ce pericol suntem noi în acest moment, odată cu apariția a noi focare de război.

În ceea ce privește nivelul de antisemitism, noi știm că există trei tipuri de antisemitism: cel istoric, cel al partidelor de extremă dreaptă sau stângă, dar mai există un antisemitism violent, cel pe care îl importăm odată cu cei care vin în Europa din zonele de conflict.

Acesta este cel mai periculos și cel care generează diferite atentate de care noi trebuie să ne ferim", a spus Lavinia Șandru, Președintele Institutului de Studii Social Liberale (PUSL), la Antena 3 CNN.

Citește și: Deputat român de origine israeliană, după ce l-a însoțit pe Marcel Ciolacu la Tel Aviv: ”Un fost coleg a aflat de la TV că soția lui a fost răpită”

Victor Negrescu despre reuniunea de urgență a miniștrilor de Interne din Uniunea Europeană

"Este normal să se deschidă acest subiect. Trebuie să găsim soluții astfel încât să existe o coordonare mai bună între statele membre în această privință.

Să combatem și un nou fenomen migrațional care a venit din acea zonă și să ne asigurăm că din punct de vedere al securității, avem toate mijloacele pentru a face față provocărilor. Ne putem aștepta la un schimb de informații mai bune între statele membre.

De asemenea o supravegherea mai atentă a tot ce înseamnă focarele posibile pentru tot ce înseamnă radicalismul religios.

Ne mai putem aștepta la o atentă colaborare în zona Orientului Mijlociu, între instituțiile noastre care se ocupă de această zonă de securitate.

De asemenea să existe o coordonare mai bună în tot ce înseamnă zona de repatriere pentru că am remarcat că au fost dificultăți", a spus Victor Negrescu, la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close