Antena 3 CNN Externe Rezultatele finale ale anchetei accidentului aviatic de la Smolensk

Rezultatele finale ale anchetei accidentului aviatic de la Smolensk

Rezultatele finale ale anchetei accidentului aviatic de la Smolensk
Sursa foto: Foto: mediafax
12 Ian 2011   •   13:00

Slaba pregătire a piloţilor, presiunile exercitate asupra echipajului şi nerespectarea indicaţiilor turnului rus de control. Sunt motivele prăbuşirii avionului prezidenţial polonez în luna aprilie, potrivit rezultatelor definitive ale anchetei autorităţilor ruse.

Specialiştii ruşi spun că au descoperit un nivel ridicat de alcoolemie la şeful aviaţiei poloneze, cel care ar fi insitat ca avionul să aterizeze, în ciuda condiţiilor meteorologice potrivnice.

Potrivit directoarei Comitetului interguvernamental de aviaţie (MAK), Tatiana Anodina, avionul a încercat să aterizeze în pofida "multiplelor informaţii despre condiţiile meteorologice neadecvate".

"Cauzele accidentului avionului Tu-154M al Republicii Polonia sunt cauzate de insuficienţe semnificative în organizarea zborului şi în pregătirea membrilor echipajului", a subliniat ea.

Avionul de tip Tu-154, având la bord o delegaţie poloneză de nivel înalt, s-a prăbuşit după ce a atins copacii, pe o ceaţă densă, la 10 aprilie 2010, provocând moartea celor 88 de pasageri şi opt membri ai echipajului.

Delegaţia mergea la o ceremonie de comemorare a masacrului de la Katin din 1940, în care peste 20.000 de ofiţeri polonezi au fost executaţi de forţele sovietice.

 




×
Subiecte în articol: Smolensk ancheta
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close