Antena 3 CNN Externe Român, căutat la nivel internațional de peste 15 ani, reținut în Spania. Avea o identitate falsă

Român, căutat la nivel internațional de peste 15 ani, reținut în Spania. Avea o identitate falsă

Un bărbat din România, pe numele căruia exista un mandat european de arestare și predare, a fost prins de polițiști în Spania. Individul se ascundea sub o identitate falsă.

Român, căutat la nivel internațional de peste 15 ani, reținut în Spania. Avea o identitate falsă
Sursa foto: Captură video Twitter/ Policia Nacional
de Cerasela Stafie    |    07 Oct 2021   •   11:57

Operațiunea a fost una de amploare și a fost făcută de Poliția Națională a Spaniei, în colaborare cu autoritățile din România. Acestea din urmă îl căutau pe fugar din 2005, pentru tentativă de omor.

La vremea respectivă, bărbatul, după mai multe pahare, a intrat într-o încăierare. În urma acesteia, a înjunghiat o altă persoană, într-un mod foarte violent, în apropierea inimii.

Era considerat extrem de periculos, iar oamenii legii au avut nevoie de mult timp pentru a reuși să dea de urma lui. În plus, identitatea falsă și timpul trecut de la comiterea infracțiunii au îngreunat căutările, fiind greu de estimat cum ar arăta în prezent, scrie Telemadrid.

După o amplă investigație, polițiștii spanioli, ajutați de cei români, au reușit să depisteze ascunzătoarea românului, în Alcorcón. Pentru a verifica informațiile, în zonă au fost amplasate dispozitive de supraveghere discretă. Acestea au confirmat că infractorul locuia în zonă.

Ulterior, a fost demarată o nouă operațiune, de supraveghere. Au participat și doi ofițeri din cadrul Poliției Române. Fugarul a fost prins, arestat și pus la dispoziția judecătorilor. La momentul reținerii, bărbatul avea asupra sa o carte de identitate românească, care aparținea unei alte persoane.

×
Subiecte în articol: roman arestat mandat european
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close