Antena 3 CNN Externe Umilința prin care a trecut o familie de români în Viena. "Nu le-a păsat când le-am spus ce joburi avem"

Umilința prin care a trecut o familie de români în Viena. "Nu le-a păsat când le-am spus ce joburi avem"

O familie de români care a mers să viziteze târgurile de Crăciun din Viena a fost controlată de poliția austriacă chiar în mijlocul străzii. Le-a cântărit mașina și le-au desfăcut bagajele.

Umilința prin care a trecut o familie de români în Viena. "Nu le-a păsat când le-am spus ce joburi avem"
Sursa foto: Gettyimages | Thomas Kronsteiner / Staff
de Ioana Mircea    |    02 Dec 2022   •   21:37

Marius și încă trei persoane cu care era în mașină au fost oprite de poliție în zona parcului de distracții Prater din Viena. El a povestit întreaga întâmplare într-o postare pe un grup de Facebook de călătorii. De asemenea, bărbatul consideră că aventura prin care a trecut este numai din cauza faptului că este român.

 „Mi s-au cerut actele la control, apoi actele mașinii, apoi m-au pus să le arăt ce am în portbagaj, pe motiv că e cam lăsată mașina (eram patru persoane cu portbagajul plin de bagaje, evident), apoi m-au pus să desfac ÎN STRADĂ fiecare bagaj, fiecare troler, fiecare pungă, mi-au cerut bonurile pentru cumpărăturile care erau cu etichetă pe ele, se strânsese lumea pe stradă să vadă ce se întâmplă, apoi văzând că nu găsesc nimic în neregulă mi-au cerut să le arăt triunghiuri, trusa medicală, vestă reflectorizantă (singurul lucru pe care nu îl aveam)”, a povestit bărbatul.

Între timp, polițiștii au mai chemat și întăriri: încă o mașină și alți polițiști care au verificat din nou bagajele. Apoi le-au luat buletinele și i-au pus să îi urmeze să le cântărească mașina, undeva la periferia Vienei, sub un pod.

„Ne-au cântărit mașina, au văzut că nu depășea masa maximă admisă și apoi ne-au lăsat să plecăm, fără scuze sau altceva. Nu le-a păsat câtuși de puțin când le-am spus ce joburi avem și că nu am venit aici să fur trei haine și o pereche de adidași.

Am pierdut cam o oră și jumătate cu controlul ăsta. Acum vă întreb eu: de ce credeți că au făcut asta? Credeți că păream suspecți cu ceva? Vă spun eu de ce: pentru că eram ROMÂNI. Din momentul ăla, ura mea pentru Austria a început să ardă mai tare că soarele”, a încheiat românul, potrivit adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: Viena
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close