Antena 3 CNN Externe Românii care călătoresc în Rusia trebuie să se înregistreze la ambasada României sau la consulate

Românii care călătoresc în Rusia trebuie să se înregistreze la ambasada României sau la consulate

Românii care călătoresc în Rusia trebuie să se înregistreze la ambasada României sau la consulate
Sursa foto: Foto: Antena 3
10 Aug 2010   •   21:46

Cetăţenii români care călătoresc în Rusia trebuie să se înregistreze la ambasada României sau la consulate. Chiar dacă Moscova nu este o destinaţie obişnuită de vară a turiştilor români, Ministerului Afacerilor Externe se arată îngrijorat de incendiile şi fumul toxic din Moscova. În acest timp, premierul Putin luptă în felul lui cu flăcările... chiar de la bordul unui avion.

Ministerul de Externe de la Bucureşti recomandă cetăţenilor români cu probleme respiratorii să evite Moscova în această perioadă. Oficialii ruşi din sănătate au dezvăluit că numărul morţilor s-a dublat în ultimele zile, în special din cauza smogului. De aceea MAE a luat măsuri suplimentare pentru ca cetăţenii români să fie contactaţi în situaţii de urgenţă.

Ruşii sunt depăşiţi de situaţie. Incendiile au mistuit 200.000 de hectare. De aceea Washingtonul a venit în ajutorul Moscovei cu echipe specializate în stingerea incendiilor. Chiar premierul Vladimir Putin s-a alturat pompierilor. Acesta a apărut în locul copilotului într-un avion folosit împotriva incendiilor, participând astfel la operaţiunile de stingere a două focare din regiunea Riazan.

Din cauza fumului care sufocă Moscova, mai multe misiuni diplomatice, printre care şi Statele Unite au anunţat însă că intenţionează să evacueze familiile personalului diplomatic.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Rusia fum smog MAE Vladimir Putin
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close