Antena 3 CNN Externe Rusia: "Assad nu va demisiona. Conflictul din Siria devine unul inter-confesional"

Rusia: "Assad nu va demisiona. Conflictul din Siria devine unul inter-confesional"

Rusia: "Assad nu va demisiona. Conflictul din Siria devine unul inter-confesional"
16 Iul 2012   •   13:21

Pretenţiile Occidentale, solicitate Moscovei, de a încerca să-l convingă pe preşedintele sirian, Bashar al-Assad, să cedeze puterea, sunt neconforme cu realitatea, a declarat Ministrul de Externe rus, Sergei Lavrov.

"Am ascultat nişte opinii oficiale în care se subliniază că Moscova este factorul cheie în rezolvarea situaţiei din Siria. Ei (Vestul) ne spun nouă că ar trebui să-l convingem pe Assad să demisioneze din proprie iniţiativă. Acest fapt este pur şi simplu nerealistic.
Assad nu va pleca, nu pentru că are susţinerea noastră, ci pentru că o mare parte din populaţia Siriei sunt de partea lui", a spus Lavrov, citat de RIA Novosti.

Şeful diplomaţiei ruse a adăugat că războiul din Siria a căpătat "dimensiuni religioase", iar membrii Al-Qaeda s-au infiltrat în ţară şi alimentează conflictul miltar.

"Suntem foarte îngrijoraţi faţă situaţia din Siria, care este din ce în ce mai complicată, iar coflictul pare să devină unul inter-confesional. Preocupările noastre sunt cu atât mai mari cu cât Al-Qaeda a ajuns să fie o forţă activă în această ţară" a concluzionat Lavrov, înainte de întrevederea cu emisarul special ONU, Kofi Annan, la Moscova.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close