Antena 3 CNN Externe Rusia cere Occidentului să condamne acordurile antebelice cu naziştii

Rusia cere Occidentului să condamne acordurile antebelice cu naziştii

Rusia cere Occidentului să condamne acordurile antebelice cu naziştii
Sursa foto: premierul rus putin
02 Sep 2009   •   02:47

Rusia se aşteaptă ca toate statele să admită că acordurile antebelice cu naziştii sunt greşite din punct de vedere moral, a declarat premierul rus.
Peste 20 de lideri mondiali s-au adunat în portul polonez Gdansk pentru a comemora 70 de ani de la începerea celui de-al Doilea Război Mondial.
Polonia şi unele state ex-sovietice învinovăţesc un pact de neagresiune din 1939 dintre Stalin şi Hitler pentru începerea ostilităţilor.
În cadrul discursului de la cermonia din Polonia, Vladimir Putin a declarat că tentativele de a face pe placul naziştilor în perioada 1934 -1939 au fost "inacceptabile moral şi fără sens, dăunătoare şi periculoase."
"Aceste greşeli trebuie admise. Ţara noastră a condamnat pactul Molotov-Ribbentrop. Avem dreptul să aşteptăm ca alte state care au făcut înţelegeri cu naziştii să facă acelaşi lucru?, puncta oficialul rus.

El a subliniat că toate iniţiativele de a fi pe placul naziştilor "au dus la tragedia izbucnirii celui de-al Doilea Război Mondial."

Rusia a fost deranjată de ceea ce califică a fi încercări de a portretiza Uniunea Sovietică ca agresor în război.

Pactul Ribbentrop - Molotov se susţune că ar fi deschis drumul pentru invadarea Poloniei. Totuşi, Putin argumenta anterior că este nedrept să se susţină că pactul a fost singurul declanşator al războiului.

El a chemat la o abordare nepărtinitoare a istoriei. "Toţi am făcut multe greşeli. Toţi au controbuit la începutul agresiunii pe scară largă a Germaniei naziste".

Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close