Antena 3 Externe Rusia cere Occidentului să condamne acordurile antebelice cu naziştii

Rusia cere Occidentului să condamne acordurile antebelice cu naziştii

02 Sep 2009   •   02:47
Rusia cere Occidentului să condamne acordurile antebelice cu naziştii
Sursa foto: premierul rus putin

Rusia se aşteaptă ca toate statele să admită că acordurile antebelice cu naziştii sunt greşite din punct de vedere moral, a declarat premierul rus.
Peste 20 de lideri mondiali s-au adunat în portul polonez Gdansk pentru a comemora 70 de ani de la începerea celui de-al Doilea Război Mondial.
Polonia şi unele state ex-sovietice învinovăţesc un pact de neagresiune din 1939 dintre Stalin şi Hitler pentru începerea ostilităţilor.
În cadrul discursului de la cermonia din Polonia, Vladimir Putin a declarat că tentativele de a face pe placul naziştilor în perioada 1934 -1939 au fost "inacceptabile moral şi fără sens, dăunătoare şi periculoase."
"Aceste greşeli trebuie admise. Ţara noastră a condamnat pactul Molotov-Ribbentrop. Avem dreptul să aşteptăm ca alte state care au făcut înţelegeri cu naziştii să facă acelaşi lucru?, puncta oficialul rus.

El a subliniat că toate iniţiativele de a fi pe placul naziştilor "au dus la tragedia izbucnirii celui de-al Doilea Război Mondial."

Rusia a fost deranjată de ceea ce califică a fi încercări de a portretiza Uniunea Sovietică ca agresor în război.

Pactul Ribbentrop - Molotov se susţune că ar fi deschis drumul pentru invadarea Poloniei. Totuşi, Putin argumenta anterior că este nedrept să se susţină că pactul a fost singurul declanşator al războiului.

El a chemat la o abordare nepărtinitoare a istoriei. "Toţi am făcut multe greşeli. Toţi au controbuit la începutul agresiunii pe scară largă a Germaniei naziste".

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close