Antena 3 CNN Externe Rusia și-a epuizat majoritatea rezervelor operaționale, susțin oficialii ucraineni

Rusia și-a epuizat majoritatea rezervelor operaționale, susțin oficialii ucraineni

Armata ucraineană susține că Rusia și-a epuizat majoritatea rezervelor operaționale în încercarea de a captura Kievul și urmează să primească rezerve de la alte divizii.

Rusia și-a epuizat majoritatea rezervelor operaționale, susțin oficialii ucraineni
Sursa foto: Abaca Press / AA/ABACA
de Adelina Miron    |    Adrian Iclozan    |    04 Mar 2022   •   10:08

Într-o postare pe Facebook, Statul Major al Forțelor Armate adaugă că trupele rusești au reușit să înconjoare orașul-port Mariupol și că un grup de soldați ruși s-a retras din bazele navale din Marea Neagră, deși continuă „să se pregătească pentru debarcarea pușcașilor marini la Zatoka”, potrivit BBC.

Înaintarea coloanei de blindate rusești spre Kiev a fost blocată la 30 de kilometri nord de Capitală. Coloana a fost bombardată atât de aviația ucraineană, cât și de artilerie. Din primele informații, se pare că atacul a fost unul extrem de complex.

Trupele rusești au capturat complexul nuclear Zaporojie.

„Personalul operațional monitorizează starea unităților producătoare de electricitate", a declarat un reprezentant al autorităților locale, citat de Reuters.

Această evoluție vine după lupte intense purtate în perimetrul centralei între soldații ruși și forțele ucrainene de apărare.

Cu puțin timp în urmă, Andrii Tuz, un purtător de cuvânt al complexului nuclear, anunța că luptele au încetat și că nivelurile radiațiilor sunt în prezent normale, iar incendiul declanșat în urma tirurilor efectuate de ruși a fost lichidat.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut „acțiuni europene imediate” pentru a opri continuarea atacului Rusiei.

„Europa trebuie să se trezească. Cea mai mare centrală nucleară din Europa este în flăcări acum. Tancurile rusești trag înspre reactoare. Sunt tancuri echipate cu camere de termoviziune, deci știu exact în ce trag. S-au pregătit pentru asta.

Pentru prima oară în istoria noastră, în istoria umanității, această țară teroristă a recurs la teroarea nucleară.

Dacă există o explozie, acesta este sfârșitul pentru toată lumea. Sfârșitul Europei. Evacuarea Europei. Numai o acțiune urgentă a Europei poate opri trupele ruse. Nu permiteți moartea Europei în urma unei catastrofe la o centrală nucleară”, a declarat Volodimir Zelenski în această dimineață.

 

 

×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina Mariupol Marea Negară
Parteneri
AI-ul a început să mintă, să trădeze și își schimbă comportamentul în timpul testelor
x close