Antena 3 CNN Externe Rusia își face griji cu privire la viitoarea ofensivă a Ucrainei în sud, susțin serviciile de informații britanice

Rusia își face griji cu privire la viitoarea ofensivă a Ucrainei în sud, susțin serviciile de informații britanice

Pe fundalul declarațiilor și demersurilor forțelor armate ucrainene de a elibera regiunile sudice, Rusia a început să-și consolideze pozițiile de apărare și să atragă forțe și echipamente militare suplimentare.

Rusia își face griji cu privire la viitoarea ofensivă a Ucrainei în sud, susțin serviciile de informații britanice
de Alexandra Ionescu    |    17 Iul 2022   •   13:58

"Rusia întărește pozițiile defensive în teritoriile ocupate din sudul Ucrainei. Vorbim despre circulația forței de muncă, echipamente și provizii de apărare între Mariupol și Zaporojie și Herson. Forțele ruse de la Melitopol întăresc și măsurile de securitate", spun serviciile de informații britanice.

Oficialii britanici indică faptul că forțele ucrainene au făcut presiuni pe linia defensivă rusă în regiunea Herson de mai bine de o lună, iar ultimele declarații politice ale conducerii ucrainene ”avertizează asupra viitoarelor operațiuni ofensive pentru a împinge Rusia din teritoriile pe care le controlează acum”.

Acțiunile Rusiei sunt asociate cu așteptarea unei ofensive ucrainene, cu cerințele ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, în timpul unei vizite recente în Donbass, precum și cu înfrângerea de către forțele ucrainene a posturilor de comandă, a centrelor logistice și a concentrărilor de trupe rusești.

„Având în vedere presiunea asupra forței de muncă ruse, întărirea sudului pe fundalul unei lupte ulterioare pentru Donbas indică probabil seriozitatea cu care comandanții ruși percep amenințarea”, conchide serviciul de informații britanice.

În revizuirea anterioară, s-a spus că reducerea și alinierea liniei de apărare ucrainene a  permis Forțelor Armate ucrainene să respingă cu succes atacurile rusești și a contribuit la ”scăderea impulsului” invadatorilor.

×
Subiecte în articol: Rusia razboi Ucraina ofensiva
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close