Antena 3 CNN Externe Rusia va închide Nord Stream pentru 10 zile din cauza reparațiilor | Germania admite că după aceea livrările de gaze ar putea să nu mai fie reluate

Rusia va închide Nord Stream pentru 10 zile din cauza reparațiilor | Germania admite că după aceea livrările de gaze ar putea să nu mai fie reluate

Gazprom-ul rusesc va închide complet gazoductul Nord Stream în perioada 11-21 iulie . Germania admite că după aceea livrările de gaze ar putea să nu mai fie reluate.

Rusia va închide Nord Stream pentru 10 zile din cauza reparațiilor | Germania admite că după aceea livrările de gaze ar putea să nu mai fie reluate
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    01 Iul 2022   •   18:01

Ambele fire ale conductei de gaz vor fi deconectate, pentru o reparație anuală programată. Compania susține că închiderea conductei de gaz este necesară pentru întreținerea preventivă, inclusiv testarea componentelor mecanice și a sistemelor de automatizare.

Anterior, Germania a lansat a doua etapă a unui plan de urgență pentru gaze pe fondul reducerii livrărilor din Rusia - următoarea etapă a planului este reglementarea de stat a consumului de gaze. 

Aceasta a fost precedată de o reducere semnificativă a pompelor de gaz de către Gazprom către UE. Astfel, doar 40% din capacitatea de gaz a conductei trece prin Nord Stream .

În același timp, Federația Rusă a oprit deja livrarea de gaz către unele țări, din cauza refuzului de a plăti combustibilul în ruble. Printre acestea se numără Polonia și Bulgaria.

În aceste condiții, guvernul german admite că Rusia nu va relua furnizarea de gaze naturale către Europa prin gazoductul Nord Stream 1 după reparațiile planificate.

Prețurile gazelor pe piața europeană, potrivit ICE Futures, fluctuează la nivelul de 146 de euro pe MWh sau 1.600 de dolari pe mia de metri cubi, potrivit Pravda.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close