Antena 3 CNN Externe Rusia renunţă la două fusuri orare

Rusia renunţă la două fusuri orare

Rusia renunţă la două fusuri orare
Sursa foto: fus orar
29 Mar 2010   •   16:38

Rusia, cel mai mare stat din lume, a redus numărul de fusuri orare de la 11 la 9, după ce preşedintele rus Dmitri Medvedev a declarat că aceasta va face statul mai uşor de condus.

Medvedev arătase în mesajul său anual despre starea naţiunii, în noiembrie, că întinsa Rusie, ce se întinde atât în Europa cât şi în Asia, trebui să reducă numărul de fusuri orare şi că China şi SUA sunt eficiente cu mai puţine zone de timp.
Săptămâna trecută el a cerut guvernului să reducă numărul de asemenea zone, apreciind că "aceasta poate ajuta la insuflarea de viaţă în activitatea de afaceri".

La trecerea din Rusia la ora de vară, dumincă odată cu declararea în avans cu o oră, cele mai estice regiuni - peninsulele Ciukotka şi Kamciatka, localizate lângă statul american Alaska, au trecut de la o diferenă de nouă ore avans faţă de Moscova la opt ore, având aceeaşi oră cu regiunea vecină Magadan .
Regiunea Samara de pe Volga şi Udmurtia din the Urali ? partea euroopeană a Rusiei- au pierdut propriile fusuri - cu o oră înaintea Moscovei şi au fost aduse la aceşaşi nivel orar cu capitala.
Kemerovo, singura regiune siberiană cu patru ore înaintea Moscovei, a fost adusă în acelaşi grup cu regiunile siberiene care sunt cu trei ore înainte.
Rusia ocupă 17 milioane km pătraţi, ocupând a noua parte din uscatul Terrei.


Medvedev arăta că în cele din urmă fusurile orare din Rusia vor fi reduse la cinci.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dmitri Medvedev presedintele Rusiei
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close