Antena 3 Externe Rusia şi Statele Unite trebuie să facă mai multe decât "resetarea" relaţiilor

Rusia şi Statele Unite trebuie să facă mai multe decât "resetarea" relaţiilor

de N.B.    |    03 Oct 2012   •   14:33
Rusia şi Statele Unite trebuie să facă mai multe decât "resetarea" relaţiilor

Ministrul rus de externe Sergei Lavrov a declarat că Statele Unite şi Rusia trebuie să facă mai mult decât menţinerea relaţiilor la statutul de "resetare", făcând referire la cuvintele folosite de Barack Obama în 2008, când preşedintele american cerea reluarea relaţiilor dintre cele două ţări, informează Reuters.

Deşi ambele părţi au declarat că îşi doresc reluarea şi întărirea legăturilor bilaterale dintre state, cei doi giganţi ai lumii au avut opinii discordante şi tensiunile au crescut în legătură cu multe subiecte sensibile ca scutul anti-rachetă, drepturile omului sau conflictul din Siria.

"Dacă vorbim despre «resetare», este clar şi din terminologia computerelor, că nu putem rămâne aşa pentru totdeauna, altfel nu ar fi o «resetare» ci o eroare de program" a spus Lavrov într-un interviu pentru cotidianul Kommersant.


"În loc să ne împiedicăm de numele unei etape, mai bine ne gândim cum să îmbunătăţim relaţiile noastre. Sau, folosind tot terminologia computerelor, să facem «un upgrade de software»", a completat ministrul.

Lavrov a argumentat că o cooperare economică mai solidă ar putea ajuta la îmbunătăţirea raportului ruso-american. Ministrul consideră, însă, că trebuie aşteptat rezultatul alegerilor prezidenţiale din Statele Unite de luna viitoare.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close