Antena 3 CNN Externe Rusia va expulza 36 de diplomați europeni

Rusia va expulza 36 de diplomați europeni

Rusia a anunţat marţi că va expulza 36 de diplomaţi din două ţări europene ca răzbunare pentru măsurile similare luate împotriva trimişilor străini ai Moscovei în legătură cu operaţiunea militară a Kremlinului în Ucraina.

Rusia va expulza 36 de diplomați europeni
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    19 Apr 2022   •   17:21

Ministerul rus de Externe a declarat că a declarat 21 de diplomați din Belgia și 15 din Țările de Jos „persona non grata”, acordându-le două săptămâni pentru a pleca.

Moscova l-a convocat și pe trimisul Luxemburgului, avertizându-l că Rusia ar putea decide să ia măsuri reciproce pentru expulzarea de către micul stat european a ambasadorului Moscovei.

Expulzările sunt cele mai recente dintr-o serie între Moscova și țările occidentale ca urmare a deciziei președintelui Vladimir Putin de a lansa o operațiune militară în Ucraina pe 24 februarie.

Ofensiva a aruncat Rusia în izolare internațională și a rupt multe dintre legăturile sale economice cu Occidentul.

Ministerul rus de Externe a calificat o decizie a Țărilor de Jos de a expulza pe 29 martie 18 trimiși ai Moscovei drept „nefondată”.

Acesta a numit un pas similar făcut de Belgia „provocator”, iar decizia Luxemburgului „un pas nemotivat și neprietenos”.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina diplomati
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close