Antena 3 CNN Externe Rusia vede o îmbunătăţire a diplomaţiei euro-atlantice

Rusia vede o îmbunătăţire a diplomaţiei euro-atlantice

Rusia vede o îmbunătăţire a diplomaţiei euro-atlantice
Sursa foto: serghei lavrov
20 Mai 2010   •   19:54

Ministrul rus de Externe declara că a remarcat o abordare mai puţin conflictuală a relaţiilor euro-atlantice, politicile Moscovei câştigând popularitate.
"Vedem elemente pozitive în evoluţia situaţiei internaţionale. În plan general, cererea pentru o abordare conflictuală a politicii euro-atlantice a scăzut, şi chiar şi cei care încearcă să câştige capital prin creare de noi linii de demarcaţie în Europa trebuie să ia în considerare acest fapt," declara Serghei Lavrov în camera inferioară a parlamentului rus.
El arăta că principiile promovate de Rusia, precum pragmatism, o abordate mai multilaterală a diplomaţiei, deschidere şi promovare non-conflictuală a intereselor naţionale, devin mai răspândite.
Mai mult, Lavrov transmitea deputaţilor din Duma de Stat că iniţiativa preşedintelui rus Dmitiy Medvedev de a încheia un Tratat de Securitate Colectivă a primit circa 20 de răspunsuri de la diferiţi lideri naţionali.
Proiectul rus pentru acesta tratat a fost publicat pe siteul preşedinţiei rus pe 29 noiembrie 2009 şi transmis colegilor europeni şi internaţionali.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Serghei Lavrov relatii diplomatice
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close