Antena 3 CNN Externe Rusia l-a convocat pe ambasadorul Marii Britanii pentru ”declarațiile nepoliticoase” ale lui Wallace

Rusia l-a convocat pe ambasadorul Marii Britanii pentru ”declarațiile nepoliticoase” ale lui Wallace

Rusia a convocat-o pe ambasadoarea Marii Britanii la Moscova pentru a-i transmite un protest puternic împotriva declarațiilor „ofensatoare” ale oficialilor britanici, cu privire la Rusia, Putin și ”poporul rus”.

Rusia l-a convocat pe ambasadorul Marii Britanii pentru ”declarațiile nepoliticoase” ale lui Wallace
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    30 Iun 2022   •   23:34

"Ambasadorului i s-a înmânat un memorandum în care se afirmă că retorica ofensivă din partea reprezentanților autorităților britanice este inacceptabilă. Într-o societate decentă, se obișnuiește să se ceară scuze pentru astfel de declarații", a spus Ministerul rus de Externe într-un comunicat.

De asemenea, i-a mai spus ambasadorului britanic despre „inadmisibilitatea practicii de a reproduce în mod deliberat informații false prin declarațiile oficialilor Regatului Unit, în special despre presupusele amenințări de folosire a armelor nucleare exprimate de partea rusă”.

Ministerul rus de Externe nu a precizat la ce fel de declarații se referă, dar în urmă cu câteva zile, presa rusă l-a citat pe ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, spunând că Putin are un „complexul omului mic” și o „viziune macho” asupra lumii. , în timp ce purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, amenință zilnic cu lovituri nucleare asupra orașelor din Occident.

În plus, premierul britanic Boris Johnson a spus recent că  războiul Rusiei împotriva Ucrainei ar fi putut fi evitat dacă ar fi fost o femeie în fruntea statului rus .

"Dacă Putin ar fi femeie, nu cred că ar fi început acest război macho. Dacă vrei să găsești un exemplu bun de masculinitate toxică, aici este", a spus el.

×
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close