Antena 3 CNN Externe Salvare miraculoasă, după cinci săptămâni în derivă pe mare

Salvare miraculoasă, după cinci săptămâni în derivă pe mare

Salvare miraculoasă, după cinci săptămâni în derivă pe mare
12 Mai 2016   •   10:02

Un număr de 14 persoane, între care trei copii, au fost salvate în largul Insulelor Solomon, situate în Oceanul Pacific, după cinci săptămâni în derivă pe mare, perioadă în care au fost nevoite să se hrănească cu seminţe de palmier Areca pentru a supravieţui, relatează AFP. 

Naufragiaţii originari din Papua-Noua Guinee au plecat din provincia New Ireland şi urmau să ajungă pe insula Lihir (est), la data de 4 iunie, însă ambarcaţiunea care îi transporta a avut probeleme la motor şi 'au plutit în derivă în Oceanul Pacific', menţionează publicaţia Post Courier. 

O femeie aflată în ambarcaţiune a decedat din cauza deshidratării, iar două dintre persoanele salvate sunt grav bolnave. Supravieţuitorii - şapte femei, patru bărbaţi şi trei copii - au fost reperaţi marţi la peste 1.000 kilometri sud-est de Papua-Noua Guinee, de către echipajul unui avion, a anunţat Fred Yakasa, înalt comisar al Noii Guinee în Insulele Solomon. 

'Ei au fost localizaţi de un hidroavion, care i-a transportat până la o navă de pescuit ce i-a dus la Honiara', capitala Insulelor Solomon, a declarat Yakasa pentru Australian Broadcasting Corporation. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: mare Oceanul Pacific salvati
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close