Antena 3 CNN Externe Scandal diplomatic: Ambasadorul SUA la Berlin, chemat să dea explicaţii privind acuzaţiile de spionaj

Scandal diplomatic: Ambasadorul SUA la Berlin, chemat să dea explicaţii privind acuzaţiile de spionaj

Scandal diplomatic: Ambasadorul SUA la Berlin, chemat să dea explicaţii privind acuzaţiile de spionaj
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
24 Oct 2013   •   12:21

Ministrul german de Externe l-a convocat pe ambasadorul american joi după-amiază pentru a explica informaţiile care sugerează că serviciile secrete americane au spionat telefonul mobil al cancelarului Angela Merkel, a anunţat ministerul, citat de AFP.
   
"Este corect că ambasadorul american a fost convocat în această după-amiază pentru o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe (Guido) Westerwelle. Cu această ocazie, poziţia Guvernului german îi va fi expusă clar", a declarat o purtătoare de cuvânt, confirmând informaţiile apărute pe site-ul de Internet al Der Spiegel.

Ministrul german al Apărării, Thomas de Maiziere, a apreciat joi dimineaţa că ar fi foarte "grav" ca aceste informaţii să se confirme.
   
"De ani de zile, eu presupun că telefonul meu este ascultat. Însă în niciun caz nu aş fi crezut vreodată că Statele Unite ar face-o", a declarat el pentru postul de televiziune public german.
   
"Pentru noi, americanii sunt şi rămân cei mai buni prieteni", a continuat ministrul german, îndemnând Statele Unite să "pună capăt imediat" acestor practici, în cazul în care ele se confirmă.

Telefonul cancelarului Angela Merkel a fost ascultat de serviciile secrete americane. Ştirea a apărut în revista Der Spiegel, care-l citează pe fostul consultant CIA Edward Snowden.

×
Subiecte în articol: cancelar german Germania SUA Berlin
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close