Antena 3 CNN Externe Se simțea rău și s-a dus la spital, dar medicii au trimis-o acasă. Câteva ore mai târziu, era moartă. Ce s-a întâmplat

Se simțea rău și s-a dus la spital, dar medicii au trimis-o acasă. Câteva ore mai târziu, era moartă. Ce s-a întâmplat

Se simțea rău și s-a dus la spital, dar medicii au trimis-o acasă. Câteva ore mai târziu, era moartă. Ce s-a întâmplat
Sursa foto: Foto: Facebook
14 Mar 2017   •   10:14

„Mamă, mă simt atât de rău. Nu pot să cred că m-au trimis acasă!” Acestea au fost ultimele cuvinte ale unei adolescente de numai 16 ani care a murit la numai 48 de ore după ce a încercat să se interneze in spital. Fata suferea de meningită, dar doctorii nu au diagnosticat-o corect și au trimis-o acasă, scrie The Mirror.

Adolescenta se confrunta cu dureri atroce de cap și vomita. Isabel s-a dus la spital însoțită de mama ei, la ora 1. După cinci ore, fata era trimisă acasă, cu toate că se simțea din ce în ce mai rău și de abia putea să mai vorbească. Doctorii i-au spus mamei fetei să nu se îngrijoreze, pentru că este vorba despre „un simplu virus”.

Isabel a murit pe 20 mai, anul trecut. Acum, părinții ei vor să tragă un semnal de alarmă în privința acestei boli, ce poate fi fatală.

Meningita este o infectie a membranelor (meningele) care invelesc creierul si maduva spinarii si uneori si a lichidului cefalorahidian (LCR) care inconjoara creierul si maduva spinarii.

Meningita consta in tumefierea (inflamarea) foitelor meningeale ale creierului si in unele cazuri si ale maduvei spinarii, aparand meningita spinala. Daca nu se trateaza, in unele cazuri pot aparea sechele ale creierului. Infectia apare mai frecvent la copii, la adultii tineri cu varsta cuprinsa intre 15 si 24 de ani, la adultii in varsta si la persoane care au o afectiune cronica, precum o scadere a sistemului imun (sistemul de aparare al organismului). Meningita poate fi fatală, dacă nu este tratată corespunzător.

 

×
Subiecte în articol: meningita boala
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close