Antena 3 CNN Externe Semafoare cu tematică gay în Viena, cu ocazia Eurovision 2015. Uite cum arată

Semafoare cu tematică gay în Viena, cu ocazia Eurovision 2015. Uite cum arată

Semafoare cu tematică gay în Viena, cu ocazia Eurovision 2015. Uite cum arată
Sursa foto: Foto captura AFP/ YouTube
12 Mai 2015   •   23:51

Zeci de semafoare din centrul Vienei au fost schimbate în aşa fel încât să emită semnale luminoase ce prezintă cupluri de bărbaţi şi femei gay, alături de simboluri ale unor inimi, colorate în roşu pentru a interzice trecerea şi în verde pentru a permite trecerea. Acestea înlocuiesc simbolurile luminoase obişnuite, neutre din punct de vedere al genului, scrie BBC şi Reuters.

Campania lansată de autorităţile locale, cu ocazia Eurovision 2015, vizează prezentarea Vienei ca un oraş lipsit de idei preconcepute, dar şi îmbunătăţirea normelor de siguranţă a traficului rutier, întrucât aceste simboluri neobişnuite atrag mai uşor atenţia şoferilor şi a pietonilor, a declarat o purtătoare de cuvânt a municipalităţii.

Primăria din Viena va analiza după concursul Eurovision 2015 datele pe care le va primi pentru a vedea dacă această campanie a contribuit într-adevăr la sporirea siguranţei rutiere, a precizat aceeaşi sursă.Concursul Eurovision, care va fi găzduit anul acesta de Austria, a ajuns la cea de-a 60-a ediţie şi are deja o îndelungată tradiţie în ceea ce priveşte apărarea drepturilor persoanelor gay şi promovarea principiului toleranţei.

În 2014, interpretul travestit Conchita Wurst a câştigat concursul Eurovision, pentru Austria, cu melodia "Rise like a Phoenix" şi a devenit ulterior un ambasador al cauzei gay pe plan mondial.

Ediţia din 1998 a concursului Eurovision a fost câştigată de transsexualul israelian Dana International.

Viena va găzdui, de asemenea, gala de caritate "Life Ball", pe 16 mai, organizată pentru a strânge fonduri în beneficiul programelor de cercetări ştiinţifice anti-HIV, virusul care declanşează SIDA. Actriţa sud-africană Charlize Theron şi creatorul de modă francez Jean Paul Gaultier se vor afla printre invitaţii de marcă din acest an, alături de Conchita Wurst.

Calificată în urma selecţiei naţionale din 8 martie, trupa Voltaj va urca pe scena Eurovision Song Contest 2015 pe 19 mai, în prima semifinală a competiţiei, pe poziţia a 15-a.

×
Subiecte în articol: Viena
Parteneri
Incendiu de proporții lângă București. Arde peste un hectar de vegetație
x close