Antena 3 CNN Externe Silvio Berlusconi ameninţă presa cu măsuri ?directe şi dure? dacă mai vorbeşte despre gafe

Silvio Berlusconi ameninţă presa cu măsuri ?directe şi dure? dacă mai vorbeşte despre gafe

Silvio Berlusconi ameninţă presa cu măsuri ?directe şi dure? dacă mai vorbeşte despre gafe
Sursa foto: silvio berlusconi
07 Apr 2009   •   13:51

Silvio Berlusconi a devenit nervos pentru că presa a relatat despre gafele sale şi a ameninţat că va trece la acţiune împotriva jurnaliştilor care mai relatează despre greşelile sale, printre cele mai recente fiind cele cu regina Marii Britanii şi cancelarul german. Premierul italian a acuzat ziarele şi televiziunile că îl denigrează şi aduc daune reputaţiei ţării prin sublinierea aşa-ziselor sale erori diplomatice. El a subliniat că se gândeşte să tracă la "măsuri dure? împotriva reporterilor, fără a specifica ce ar putea însemna aceasta.

Sâmbătă, Berlusconi a fost acuzat că a insultat-o pe cancelarul german Angela Merkel după ce i-a întors spatele acesteia şi a vorbit la telefon în momentul în care liderii NATO se adunaseră pentru poza de grup.
Aceasta era deja cea de-a doua gafă în doar două zile. La summitul G20 de la Londra, a reuşit să o supere pe regina Marii Britanii după ce a strigat la preşedintele american Barack Obama tot în timpul şedinţei foto.

Acum Berlusconi a devenit supărat şi s-a declarat sătul de felul cum îl tratează media şi a ameninţat cu un embargo al ştirilor. "Nu voi mai vorbi cu voi. Eu lucrez pentru Italia, în vreme ce voi lucraţi contra ei. Nu voi mai organiza conferinţe de presă."

Pentru ca mai târziu să adauge: ?Este de ajuns. Mergeţi la naiba. Este calomnie la adresa mea şi o dezinformare a cititorilor. Nu vreau să spun la ce mă refer prin acţiuni directe şi dure la adresa unor ziare şi membri ai presei. Dar, sincer, sunt tentat. Presa italiană, prin poveştile lor despre gafele mele, dăunează reputaţiei Italiei. Relatarea mea despre gafa cu regina Elizabeth este absurdă. Iar acum acelaşi lucru cu doamna Merkel. I-am spus că vorbesc cu Erdogan (premierul turc- n.r.) şi mi-a spus să continuu. Presa italiană pare a nu avea alt obiectiv decât să spună că am făcut o impresie proastă sau gafe?.
Preşedintele sindicatului jurnaliştilor italieni, Roberto Natale, a calificat remarcile lui Berlusconi ca find de o seriozitate fără precedent.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi relatii diplomatice
Parteneri
Ucigașul interlopului Emi Pian, condamnat definitiv la 10 ani de închisoare
x close