Antena 3 CNN Externe Silvio Berlusconi nu va demisiona nici dacă este condamnat

Silvio Berlusconi nu va demisiona nici dacă este condamnat

Silvio Berlusconi nu va demisiona nici dacă este condamnat
Sursa foto: silvio berlusconi
02 Noi 2009   •   08:12

Silvio Berlusconi va refuza să demisioneze din funcţia de premier chiar dacă este condamnat în cele două procese de corupţie ce vor începe în această lună. Acesta a subliniat că o eventuală condamnare ar face doar să îi întărească hotărârea de a conduce.
Legea italiană permite două niveluri de recurs, timp în care acuzatul rămâne liber. Recursurile ar putea dura ani şi s-ar putea prelungi până la prescriere.
Primul proces, ce presupune evaziune fiscală şi contabilitate falsă pentru imperiul său media Mediaset va începe pe 16 noiembrie.
Într-un al doilea caz este acuzat că a plătit peste 400 de mii de euro ca mită unui contabil britanic.
Premierul italian neagă toate acuzaţiile .

"Încă am încredere în existenţa magistraţilor serioşi, care emit sentinţe serioase, bazate pe fapte. Dacă va exista o condamnare, ne vom confrunta cu o aşa distrugere a adevărului, încât voi simţi nevoia de a rezista şi a rămâne pe post pentru a apăra democraţia şi dominaţia legii."
Ambele proces au fost oprite anul trecut după ce Berlusconi şi-a acorda imunitate, prin lege, cât se află în funcţie. Aceasta a fost calificat că fiind neconstituţională, luna trecut, ceea ce l-a făcut pe premier să îi numească "comunişti" pe judecătorii şi magistraţii care ar încerca să îl distrugă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi dare de mita
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close