Antena 3 CNN Externe Siria: Nu excludem un război cu Israel

Siria: Nu excludem un război cu Israel

Siria: Nu excludem un război cu Israel
Sursa foto: armata israel
04 Feb 2010   •   09:01

Siria nu a exclus un posibil război cu Israel şi a folosit un limbaj dur pentru a avertiza statul evreu că orice viitoare confruntare va fi "totală"şi va atinge oraşele israeliene.
"Israel plantează seminţele războiului în regiune, le-aş spune să oprească a juca rolul durilor în Orientul Mijlociu," declara ministrul sirian de externe Waleed Mouallem .
"Acum ameninţi Gaza, mâine ameninţi Liban, apoi Iran şi acum Siria," arăta Mouallem în cadrul unei conferinţe de presă cu omologul spaniol.

Israelienilor, nu testaţi hotărârea Siriei. Ştiţi că de data asta războiul va ajunge în oraşele voastre. Reveniţi-vă şi alegeţi drumul păcii. Acest drum este liber," avertiza Mouallem .
Declaraţiile sale au fost un răspuns la comentariile ministrului israelian al Apărării, Ehud Barak, care arăta că absenţa unui acord de pace cu Siria ar putea declanşa un război în Orientul Mijlociu.


"Fără nicio îndoială că dacă presupunem că acest război va erupe- şi nu ar trebui să excludem această această posibilitate de la o entitate aflată în expansiune- aş spune că va fi un război total, indiferent dacă începe în Sudul Libanului sau din Siria," aprecia Mouallem .
Şeful diplomaţiei spaniole, Miguel Angel Moratinos, care a ajuns la Damasc după două zile în Cisiordania şi Tel Aviv, a interveni, subliniind că a venit ?din Israel după întâlniri cu cei mai înalţi oficiali de acolo şi nu am auzit tobe de război, ci dimpotrivă am simţit o dorinţă de pace" .

Pe de altă parte, ministerul sirian de Externe a confirmat că a primit o cerere din partea Washingtonului de a acredita un ambasador american la Damasc, cel mai recent semn de apropiere.
SUA şi-a retras ambasadorul din Damasc în 2005, după asasinarea la Beirut a fostului premier libanez Rafik al-Hariri.
Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close