Antena 3 CNN Externe Snowden s-ar întoarce acasă dacă ar fi sigur că va fi judecat corect

Snowden s-ar întoarce acasă dacă ar fi sigur că va fi judecat corect

Snowden s-ar întoarce acasă dacă ar fi sigur că va fi judecat corect
03 Mar 2015   •   12:35

Edward Snowden s-ar întoarce acasă, în Statele Unite ale Americii, dacă ar fi sigur că ar avea parte de un proces corect instrumentat, a declarat avocatul fostului angajat NSA, Anatoly Kucherena.

"Edward Snowden este gata să revină în ţara natală, în SUA, dar ar face asta cu o singură condiţie: să primească garanţia unui proces corect şi imparţial", a spus Kucherena, citat de TASS.

Avocatul a menţionat că a primit o scrisoare din partea Procurorului General al SUA în care acesta promite că Snowden nu va primi pedeapsa capitală dacă se va întoarce pe tărâm american.

"Am primit acest răspuns, dar asta nu garantează un proces echitabil. Promisiunea conform căreia clientul meu nu va fi pedepsit cu moarte vine din partea procuraturii, care conform legii, nu poate determina decizia judecătorului", adaugă Kucherena.

Apărătorul lui Snowden se declară circumspect şi faţă de ţările care se oferă să-i acorde azil politic fostului agent: "Sunt de părere că odată ce va părăsi Rusia, oricare dintre aceste ţări îl va înmâna direct ambasadei americane", conchide avocatul.

×
Subiecte în articol: Edward Snowden proces
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close