Antena 3 CNN Externe Un șofer arab bătut de protestatari, în direct, la Televiziunea Publică israeliană. Imagini cu impact emoțional

Un șofer arab bătut de protestatari, în direct, la Televiziunea Publică israeliană. Imagini cu impact emoțional

Întregul Israel a fost şocat miercuri seara după difuzarea la televiziune, în direct, la o oră de mare audienţă, a imaginilor unui bărbat bătut cu cruzime de atacatorii săi, militanţi de extremă dreapta, într-un oraş din apropiere de Tel Aviv.

Un șofer arab bătut de protestatari, în direct, la Televiziunea Publică israeliană. Imagini cu impact emoțional
Sursa foto: Captura Twiter
de Alexandra Ionescu    |    13 Mai 2021   •   11:41

Participanţii la protest au declarat pentru Kan că bărbatul a încercat în mod deliberat să dea peste ei cu maşina, dar înregistrările şi  martorii de la faţa locului  au arătat că şoferul a intrat în panică şi a încercat să se îndepărteze de manifestaţii atunci când  a fost acostat

Clipul distribuit pe reţelele de socializare a arătat maşina  apropiindu-se de mulţime, apoi dând înapoi şi  ciocnindu-se cu un vehicul din spatele ei.

Apoi maşina a accelerat spre mulţime, aparent fără să lovească pe nimeni, şi a încercat să treacă pe lângă linia de maşini din trafic, dar s-a izbit de una din ele şi n-a mai avut unde avansa.

Imaginile arată cum grupul il scoate pe şofer din maşină şi îl lovesc cu toţii până când omul nu se mai mişcă.

Atacul a avut loc pe promenada oraşului Bat Yam, la sud de Tel Aviv.   Poliţia şi ambulanţele nu au ajuns decât după 15 minute, victima fiind lăsată în stradă unde a zăcut inconştientă. 

Grupul care l-a atacat au spus că bărbatul e un arab care a încercat să între în mulţime dar în imagini se vede că de fapt acesta doar a vrut să evite demostraţiile.

„Victima are răni grave, dar e în stare stabilă”, a transmis spitalul  Ichilov din Tel Aviv.  

​Reacții puternice au venit imediat după incidentele șocante.

Astfel, chiar un deputat de extremă dreapta, Bezalel Smotrich, liderul partidului Sionist Religios, ”s-a declarat ruşinat de acest exemplu de "cruzime atroce".

"Fraţi evrei, opriţi-vă! Nu putem, în niciun caz, să ne permitem acte violente!", a declarat deputatul. 

De partea cealaltă, deputatul arab Issawi Fredj – din gruparea de stânga, Meretz - a declarat că ”acestea sunt începuturile unui război civil”.

Marele rabin al Israelului, Yitzhak Yosef, a făcut un apel la ”încetarea atacurilor comise de evrei”:

”Cetăţeni inocenţi sunt atacaţi de organizaţii teroriste, inimile ne sunt grele, iar imaginile dificile, dar nu ne putem permite să fim atraşi în provocări şi atacuri”, a declarat Marele rabin.
 

×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close