Antena 3 CNN Externe Soldat american, arestat după ce i-a aplicat fiicei sale metoda simulării înecului pentru că nu ştia alfabetul

Soldat american, arestat după ce i-a aplicat fiicei sale metoda simulării înecului pentru că nu ştia alfabetul

Soldat american, arestat după ce i-a aplicat fiicei sale metoda simulării înecului pentru că nu ştia alfabetul
09 Feb 2010   •   09:21

Un soldat american de 27 de ani este acuzat că i-a aplicat fiicei sale de patru ani o metodă de interogatoriu rezervată suspecţilor de terorism pentru că aceasta nu reuşea să recite alfabetul, relatează AFP.

Potrivit poliţiei din Washington, soldatul se afla sub influenţa alcoolului. Într-un acces de furie, tânărul împreună cu prietena sa au dus-o pe fetiţă la chiuveta din bucătărie şi au băgat-o de mai multe ori cu capul în apă, simulând astfel înecul.

"Ca şi când acest lucru nu ar fi fost de ajuns, fetiţei îi este frică de apă", a declarat comandantul poliţiei din oraşul Yelm.

Metoda folosită este considerată a fi una de tortură şi a fost folosită în timpul administraţiei preşedintelui George W. Bush în cadrul interogării persoanelor suspectate de terorism.

După incident, soldatul american a ieşit din casă şi şi-a ameninţat vecinii că le va sparge geamurile. Aceştia au chemat poliţia, fetiţa fiind găsită terorizată şi plină de hematoame.

După ce a fost arestat, bărbatul a declarat că, în opinia sa, "simularea înecului" este o "pedeapsă întru totul potrivită".

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: soldat tortura inec fiica
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close