Antena 3 CNN Externe Statele Unite nu vor trimite trupe combatante în Irak, reiterează Barack Obama

Statele Unite nu vor trimite trupe combatante în Irak, reiterează Barack Obama

Statele Unite nu vor trimite trupe combatante în Irak, reiterează Barack Obama
17 Sep 2014   •   20:27

Preşedintele SUA, Barack Obama, a reiterat, miercuri, că militarii americani din Irak nu vor participa la misiuni combatante împotriva membrilor grupului terorist Stat Islamic, scrie AFP.
   
"Trupele americane desfăşurate în Irak nu au şi nu vor avea misiuni de luptă", a declarat Obama, aflat în vizită la sediul Comandamentului Central american, în Tampa (Florida).
   
"Nu voi implica Statele Unite într-un nou război terestru în Irak. Vom utiliza forţa aeriană. Vom echipa şi antrena partenerii. Vom coordona o vastă coaliţie a ţărilor care au interese în această luptă, pentru că nu este vorba doar de America împotriva grupului Stat Islamic. Întreaga lume respinge brutalitatea acestei organizaţii", a subliniat Obama.
   
Şeful Statului Major Interarme, generalul Martin Dempsey, a declarat marţi că Statele Unite ar putea trimite consilieri militari care să participe la misiuni de luptă în Irak.

"Dacă vom ajunge să considerăm că este necesar să meargă consilierii noştri alături de militarii irakieni în ofensiva asupra grupului Stat Islamic, atunci îi vom recomanda acest lucru preşedintelui Barack Obama", a declarat generalul Dempsey în Senatul Statelor Unite.

În prezent, în Irak sunt 300 de consilieri militari americani, iar alţi 300 vor sosi curând. "Consilierii nu au sarcina de a participa la lupte. Dar, dacă situaţia se complică şi dacă armata irakiană va organiza o operaţiune extraordinar de complexă, consilierii americani pot merge pe front alături de trupele irakiene", a explicat generalul Dempsey.

×
Subiecte în articol: Obama
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close