Antena 3 CNN Externe Decizie fără precedent a Statelor Unite, după ce mai multe nave americane au fost atacate în Yemen

Decizie fără precedent a Statelor Unite, după ce mai multe nave americane au fost atacate în Yemen

Decizie fără precedent a Statelor Unite, după ce mai multe nave americane au fost atacate în Yemen
13 Oct 2016   •   09:43

Statele Unite au lansat mai multe rachete Tomahawk, care au distrus trei radare deținute de rebelii houthi în Yemen, joi, conform autorităților americane.

Oficialii citați de Independent susțin că măsura vine ca răspuns la atacurile lansate din Yemen săptămâna trecută.

Decizia este cu atât mai importantă cu cât americanii, până acum, au avut doar un rol de suport logistic pentru coaliția condusă de Arabia Saudită în Yemen.

Un distrugător american a fost vizat duminică de un atac cu rachete eşuat dinspre teritoriul Yemenului, controlat de rebelii houthi, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al marinei SUA, căpitanul Jeff Davis, indicând că două rachete, lansate cel mai probabil de pe teritoriul Yemenului, nu au reuşit să lovească nava.

"USS Mason a detectat într-o perioadă de 60 de minute două rachete apropiindu-se, în timp ce se afla în Marea Roşie, în largul coastei Yemenului. Ambele rachete au căzut în apă, fără să atingă nava", a declarat căpitanul Davis, subliniind că nava nu a fost afectată şi niciun marinar nu a fost rănit.

În opinia experţilor militari, rachetele au fost lansate dinspre teritoriul yemenit controlat de rebelii houthi, sprijiniţi de Iran.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close