Antena 3 CNN Externe Studiu: Toate grupele de vârstă sunt vulnerabile în faţa gripei porcine

Studiu: Toate grupele de vârstă sunt vulnerabile în faţa gripei porcine

Studiu: Toate grupele de vârstă sunt vulnerabile în faţa gripei porcine
04 Noi 2009   •   10:24

Dacă până acum se credea că tinerii sunt cei mai predispuşi la contactarea virusului A H1N1, un studiu eppidemiologic al cercetătorilor americani, efectuat în California, a stabilit că nicio grupă de vârstă nu este la adăpost de gripa porcină, relatează AFP.

Mai mult, în urma analizării celor care au participat la studiu, cercetătorii au descoperit că mortalitatea a fost mai ridicată în rândul persoanelor de peste 50 de ani decât în rândul tinerilor.

Au fost studiaţi primele 1.088 persoane infectate cu A H1N1, internate în spitalele din California, între 23 aprilie şi 11 august 2009. Dintre aceştia, 32 la sută (344 de pacienţi) aveau sub 18 ani, cei mai mulţi internaţi în spitale fiind tineri. Dar în rândul persoanele de 50 de ani şi peste această vârstă, s-a înregistrat un procent al mortalităţii de 18 la sută, mult mai ridicat având în vedere că pentru întregul eşantion studiat rata mortalităţii a fost de 11 la sută.

În acelaşi timp, potrivit celor mai recente date făcute publice de Centrele federale pentru controlul şi prevenirea bolilor, din 28 de state americane, 23,6 la sută dintre decese s-au produs la persoane cu vârste de până la 25 de ani, 65 la sută în grupa de vârstă cuprinsă între 25 şi 64 de ani şi doar 11,6 procente la cei în vârstă de 65 de ani şi peste.

"Contrar informaţiilor de până acum privind virusul A H1N1, spitalizările şi decesele au loc la orice vârstă", a precizat doctorul Janice Louie, unul dintre autorii studiului, din cadrul Ministerului Sănătăţii din California.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gripa porcina virusul AH1N1
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close